Monsterbassenger og sparedusjer

Lagt ut juni 28, 2008
Kategori: Fellesskapet | Kommenter

I følge Adresseavisas kosebilag «Hjem» for 27. juni er årets sommermote det de kaller monsterbassenger, altså bassenger i størrelsesordenen 20 – 30 000 liter. Denne moten har selvfølgelig ikke sin store utbredelse hos de som bor i blokk eller bygårder, men er hagen stor nok, og pengeboka feit nok, er dette en fin måte å få svidd av noe av overskuddet på.

Avisa mener at i år skal bassenget være stort nok til å romme en volleyballkamp (??) med ti personer, og de fleste greier vel å tromme sammen et par lag de 4 – 5 dagene det er varmt nok i været til at man kan oppholde seg i timer i et utendørsbasseng, viss vi har en normalsommer på disse trakter.

Flotte greier! Men jeg lurer bare på en liten ting: Her skal det jo varmes opp temmelig mye vatn.  Og hvor mange sparedusjer skal det til for å balansere enøk-regnskapet i forhold til den estimerte tilveksten av slike bassenger i år? Sikkert et interessant regnestykke, men litt for komplisert for meg.

Det var enkelere den gangen jeg, med en viss følelse av å bidra til bedre ressursbalanse, kunne berette for en av mine venner at jeg just hadde installert, nettopp, sparedusj. Han på sin side parerte med det glade budskap at han akkurat hadde fått seg ny massasjedusj med 7 dusjhoder! Man kan lure på hvem av oss som hadde den beste følelsen den dagen …

Kommentarer

Kan ikke kommenteres.