Ferietid

Lagt ut juni 30, 2011
Kategori: Musikk | Kommenter

Som det går fram av dateringa av forrige innlegg her på murulbloggen, har vi allerede hatt ferie ei bra stund.

Allikevel kan vel tida passe til å presentere vår favorittsommersang, som egentlig ikke er en sommersang i den forstand  at teksten eksplisitt omhandler sommeren og gleder knytta til den. Deltakerne i videoen, altså musikerne, stort sett, er heller ikke spesielt kledd for sommer i New York. Men for meg er stemningen i denne sangen knytta til følelsen av en varm sommersøndags ettermiddag i Trondheim  en gang på slutten av 60-tallet:

The Young Rascals – Groovin’

 

The Young Rascals, etterhvert bare The Rascals , (de blei vel eldre?) hadde flere hits på 60/70-tallet, men  gikk etterhvert i oppløsning, selvfølgelig. Flere av medlemmene var seinere aktive i andre musikalske sammenhenger, den mest kjente av dem var Felix Cavaliere (for et perfekt rockestjernenavn!). Stilen til gruppa blei kalt hvit soul, og du kan sjekke ut flere flotte låter på YouTube.

God sommer!

Kommentarer

Skriv kommentar

Du må være logga inn for å kommentere denne posten.