Jackie Wilson

Lagt ut juli 5, 2009
Kategori: Musikk | Kommenter

Nå når vi alle sørger over den triste bortgangen til det tragiske og plagete geniet fra Neverland, kan det være en anledning til å minne om ett av de mange forbildene til Michael Jackson, som også døde på tragisk vis i sitt 50ende leveår.

Jacke Wilson

Jackie Wilson

Jackie Wilson var en av de sentrale skikkelsene i utviklinga av svart musikk fra rhythm and blues til soul på 60- og 70-tallet. Ettersom han ikke tilhørte miljøene rundt Motown , Stax og Atlantic, som for mange her heime utgjorde soulmusikkens samlede tropper, er han kanskje mindre kjent for de fleste. Mange mener nok også at han var større som sceneartist enn på plate, i studio blei det gjerne litt for småpent og kommers.  Men også plateinnspillingene viser at han var en storarta og på mange vis unik artist som fortjener stor oppmerksomhet fortsatt.

Jackie Wilson fikk et hjerteanfall under en opptreden på et Dick Clark show, slo hodet sitt slik at han fikk hjerneblødning og lå bevisstløs i over åtte år, før han døde i sitt 50 år i 1984. Det sies at to av de som besøkte han jamnlig i disse årene var Al Green og Elvis Presley. Da Michael Jackson fikk Album of the Year Grammy samme året, dedikerte han prisen til Jackie Wilson.

Denne Youtubevideoen sier vel mye om hvorfor Michael Jackson betrakta Jackie Wilson som et viktig forbilde, og her har en kar klipt sammen en video hvor MJ tilsynelatende danser til den samme JW-låten. Fiffig! Og man kan vel kjenne igjen noen moves?

Ellers kan man lese en fyldig omtale av JW på Wikipedia.

Kommentarer

Skriv kommentar

Du må være logga inn for å kommentere denne posten.