The Ukulele Orchestra of Great Britain

Lagt ut mai 10, 2009
Kategori: Musikk | Kommenter

Verden er, selvfølgelig, full av fantastisk musikk som man aldri får høre.  Men av og til kommer man over ting på sin tilfeldige vandring i veven, som man straks forstår vil bli en permanent kilde til musikalsk berikelse.

The Ukulele Orchestra of Great Britain

The Ukulele Orchestra of Great Britain (Bilde fra gruppas nettsted)

Som for eksempel, en gang jeg var på jakt etter stoff om Hawaii-skjorter, og noen  skråsteg i lenkejungelen ført meg til The Ukulele Orchestra of Great Britain. Denne gruppa, som består av 2 damer og 6 herrer i pent antrekk, gir til beste musikalske  godbiter fra de fleste genréer. På repertoaret  finnes alt fra Tsjajkovskij til Nirvana, men de er nok mest kjent for sine tolkninger av populærmusikalske perler, alt fra » Yes Sir, I Can Boogie» til «Anarchy in the UK» står på reportoaret. Og alt framføres med stor viruositet på forskjellige varianter av dette enkle instrumentet med så mange muligheter.

Gruppa har holdt på i 25 år, er hyllet av blant andre David Bowie og har samarbeida med blant andre Kaizer Chiefs, men har altså først nå kommet meg for øret. Prøv YouTube-lenkene nedafor, og se om det ikke fenger:

The Good,  the Bad and the Ugly

Shaft

Kommentarer

Skriv kommentar

Du må være logga inn for å kommentere denne posten.